VEMU |
ABENE

ABENE Reservdelar

Här hittar du det du allt för din ABENE!

Vi har reservdelar till din maskin

Om varumärket

ABENE Grundades 1938 under namnet AB E N Eklunds Mekaniska verkstad Grundare och ägare var Ellas Napoleon Eklund Bolagen var bolaget i Stockholm Redan 1942 startades serietillverkning av ABENE fräsmaskiner och första året tillverkades 54 st Till dags dato har mer an 8 000 ABENE verktygsmaskiner levererats över hela världen Maskinerna såldes under namnet ABENE och företagets namn ändrades snart till detsamma.


Placering

1961 delades bolaget i två delar Montering. försäljning och teknisk avdelning I Stockholm. Produktionen av samtliga delar lokaliserades till Valdemarsvik. ett mindre samhälle på ostkusten. c a 250 km söder om Stockholm. I början av 80-talet beslutades att samla hela verksamheten i Valdemarsvik, som på senare tid var den plats där maskinerna slutmonterades och kontrollerades före leverans fram till konkursen juli 2020. Efter Abene Machines konkurs flyttades samtliga reservdelar och dokumentation till VEMUs anläggning i Ulricehamn. Där framtida verksamhet ska bedrivas.

VEMUs framgångar med att skapa långsiktiga affärsrelationer med nöjda kunder som resultat, beror till stor del på våra kvalitetsprodukter och vårt goda rykte om att ge ett förstklassigt stöd vid eftermarknad, både vad galler service på plats och via telefon.

Vi har ett team duktiga servicetekniker och utbildare som täcker allt från maskinservice, reservdelar till programmerings hjälp. Vår styrka ligger bl a i att vi snabbt och effektivt besvarar frågor och gör vårt yttersta för att hjälpa dig att komma igång så att du får en störningsfri Produktion.

Med serviceavtal kan du öka tillgängligheten i dina maskiner samt undvika produktionsstopp. Vi erbjuder serviceavtal för både enskilda maskiner och hela produktionsanläggningar. Vi har både kompetens och utrustning för att kunna renovera de flesta fabrikat på marknaden samt göra uppmätningar och styrsystemsbyten.

VEMU erbjuder service över hela norden. Vi har tekniker med mångårig erfarenhet av svenska och utländska maskiner. Vi kan erbjuda er tryggheten att teckna Serviceavtal med fasta priser. Dessutom erbjuder vi flytt av maskiner samt installation av kringutrustning.