Gruppo parpas

VEMU är återförsäljare för Gruppo parpas

GRUPPO PARPAS är en organisation med två maskintillverkande enheter, PARPAS och OMV lokaliserade i området runt Venedig/Padova i Italien.

Där har man sedan 1969 tillverkat maskiner med enorm passion och stolthet genom tiderna.

Detta har resulterat i det som idag är bland marknadens mest avancerade fräsmaskiner, avsedda för dom flesta typer av bearbetning. Allt från mjuka till extremt tuffa material. Dessutom är maskinerna väl utrustade för de mer avancerade detaljerna.

Ett kännetecken är noggrannhet och hög precision som kombineras med höga matningshastigheter och dynamik.

Krävs det mer kraft än hastighet är det inga problem. I maskinprogrammet finns kraftfulla maskiner som får jobbet gjort.

För mer information och inspiration, besök GRUPPO PARPAS hemsida: gruppoparpas.com

GRUPPO PARPAS började som en tillverkare av strömavtagare, sedan av kopieringsmaskiner och nu av numeriska styrfräsenheter. Under åren, samlade erfarenheter inom sektorn, dess ambitioner växte och började ägna sig åt produktion av CNC-fräsmaskiner. För närvarande tillverkar PARPAS, världsmarknadsledare inom fräsning och kopiering av stora formar, en rad medelstora fräsmaskiner med den bästa teknologin.

Med tanke på den initiala framgången, 1969, beslutade ägandet att sätta upp OMV – Officine Meccaniche Venete som sedan 1972 erbjöd marknaden en rad små och medelstora verktygsmaskiner. Ursprungligen är det föreslagna sortimentet för knä-fräsmaskiner, därefter, 1974, inriktar det sig huvudsakligen på tillverkning av verktygsmaskiner med stationär bänk och rörlig stående, den första med denna speciella egenskap som byggdes av ett italienskt företag. 

Idag är OMV engagerad i att förverkliga höghastighetsmaskiner som, förutom arbetshastigheten, stoltserar med samma precision och flexibilitet som alltid har präglat dess produktion. Det framträdande kännetecknet för PARPAS Group är att bygga ”anpassade” verktygsmaskiner, för vilka design och tillverkning av maskiner enligt kundens exakta specifikationer är välkända och erkända över hela världen av kunder, inklusive kända namn.

manta 1 removebg preview

Kontakta oss för

Verktygsmaskiner från GRUPPO PARPAS

Gruppo Parpas har specialiserat sig på högprecisionsverktygsmaskiner, anpassade för industriella tillämpningar. Deras produktutbud omfattar fräsmaskiner, 3D-skrivare och gnistmaskiner, vilka alla speglar företagets fokus på innovation och teknologisk avancerad design.

Fräsmaskinerna från Gruppo Parpas är robusta och konstruerade för att hantera både små och stora arbetsstycken med hög precision. Dessa maskiner är utrustade med avancerade styrsystem som optimerar bearbetningsprocessen, vilket leder till förbättrad produktivitet och effektivitet. Modulära komponenter möjliggör anpassningar efter specifika användarkrav, vilket gör dem flexibla för olika tillverkningsbehov.

Inom området för 3D-skrivare fokuserar Gruppo Parpas på additiv tillverkning av metaller, där tekniker som laser och elektronstråle används för att sintera metallpulver. Denna teknologi är idealisk för att skapa komplexa strukturer som är svåra att åstadkomma med traditionella metoder, vilket är särskilt användbart för prototyptillverkning och tillverkning av högpresterande delar.

Gnistmaskinerna, eller EDM-maskinerna, erbjuder möjligheten att bearbeta hårt och svårarbetat material genom elektriska urladdningar. Maskinerna finns i olika utföranden som tråd-EDM och nedsänknings-EDM, vilka båda möjliggör skapandet av extremt fina detaljer och komplexa mönster.

Sammanlagt erbjuder Gruppo Parpas en serie verktygsmaskiner som är vitala för industriella producenter som kräver hög precision och flexibilitet i sin tillverkning.

Kontakta oss

Vad undrar du över? Välj nedan: