Gruppo parpas

Inkommande Innovation

Vilka är Gruppo parpas?

 GRUPPO PARPAS är en organisation med två maskintillverkande enheter, PARPAS och OMV lokaliserade i området runt Venedig/Padova i Italien.

Där har man sedan 1969 tillverkat maskiner med enorm passion och stolthet genom tiderna.

Detta har resulterat i det som idag är bland marknadens mest avancerade fräsmaskiner, avsedda för dom flesta typer av bearbetning. Allt från mjuka till extremt tuffa material. Dessutom är maskinerna väl utrustade för de mer avancerade detaljerna.

Ett kännetecken är noggrannhet och hög precision som kombineras med höga matningshastigheter och dynamik.

Krävs det mer kraft än hastighet är det inga problem. I maskinprogrammet finns kraftfulla maskiner som får jobbet gjort.

För mer information och inspiration, besök GRUPPO PARPAS hemsida: gruppoparpas.com

GRUPPO PARPAS började som en tillverkare av strömavtagare, sedan av kopieringsmaskiner och nu av numeriska styrfräsenheter. Under åren, samlade erfarenheter inom sektorn, dess ambitioner växte och började ägna sig åt produktion av CNC-fräsmaskiner. För närvarande tillverkar PARPAS, världsmarknadsledare inom fräsning och kopiering av stora formar, en rad medelstora fräsmaskiner med den bästa teknologin.

Med tanke på den initiala framgången, 1969, beslutade ägandet att sätta upp OMV – Officine Meccaniche Venete som sedan 1972 erbjöd marknaden en rad små och medelstora verktygsmaskiner. Ursprungligen är det föreslagna sortimentet för knä-fräsmaskiner, därefter, 1974, inriktar det sig huvudsakligen på tillverkning av verktygsmaskiner med stationär bänk och rörlig stående, den första med denna speciella egenskap som byggdes av ett italienskt företag. 

Idag är OMV engagerad i att förverkliga höghastighetsmaskiner som, förutom arbetshastigheten, stoltserar med samma precision och flexibilitet som alltid har präglat dess produktion. Det framträdande kännetecknet för PARPAS Group är att bygga ”anpassade” verktygsmaskiner, för vilka design och tillverkning av maskiner enligt kundens exakta specifikationer är välkända och erkända över hela världen av kunder, inklusive kända namn.